Το ίδρυμα

karaiskakio idrima

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε πριν 24 χρόνια με αρχικό στόχο του την οργάνωση ενός αρχείου εθελοντών δοτών μυελού των οστών, για να βοηθήσει τους ασθενείς συνανθρώπους μας στη μάχη τους κατά της λευχαιμίας και άλλων αιματολογικών κακοηθειών. Μετά από τόσα χρόνια έχει καταφέρει πλέον να οργανώσει ένα από τα μεγαλύτερα αρχεία εθελοντών δοτών, μυελού των οστών στον κόσμο, το μεγαλύτερο αρχείο σε αναλογία πληθυσμού παγκοσμίως, χάρη στον κόσμο της Κύπρου που έτρεξε να προσφέρει αθρόα, όταν κάποιοι συνάνθρωποι μας χρειάστηκαν την βοήθεια τους.

Στο Καραϊσκάκειο ‘Ιδρυμα λειτουργεί επίσης, το αρχείο μοσχευμάτων ομφάλιου λώρου καθώς και ένα από τα καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα εργαστήρια διαγνωστικής αιματο-ογκολογίας στην Ευρώπη. Όλα τα εργαστήρια του, είναι πλήρως διαπιστευμένα, γεγονός που ενισχύει την αξιοπιστία και αναγνωρισιμότητα του τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Ο νέος στρατηγικός στόχος του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος που ήδη ξεκίνησε και προχωρά με σκληρή δουλειά, είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου διαγνωστικού και ερευνητικού κέντρου διαγνωστικής παιδοογκολογίας, το «Κέντρο Παιδικού Καρκίνου». Ένα μεγαλεπήβολο έργο μεγάλης σημασίας το οποίο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της παιδοογκολογίας στη Κύπρο και θα βοηθήσει στην προώθηση σύγχρονων στοχευμένων θεραπευτικών επιλογών μειώνοντας τις παράπλευρες αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν οι συμβατικές θεραπευτικές επιλογές, στα παιδιά.

Με την νέα εργαστηριακή υποδομή και τεχνολογία που αναπτύσσεται στο Ίδρυμα, τα παιδιά με καρκίνο αλλά και άλλες ευάλωτες ομάδες ασθενών όπως οι ασθενείς με αιματολογικές κακοήθειες, όγκους στον εγκέφαλο, σαρκώματα και άλλες σπάνιας μορφής κακοήθειες, ασθενείς με κληρονομικά σύνδρομα με προδιάθεση για καρκίνο, ασθενείς με κληρονομική ανοσοανεπάρκεια και άλλες παθήσεις θα τυγχάνουν διεξοδικής εργαστηριακής διερεύνησης.

Φυσικά, ότι το Καραισκάκειο Ίδρυμα μπορεί και πραγματώνει πολλούς από τους στόχους του, οφείλεται στην συνδρομή του κράτους, των διαχρονικών χορηγών και υποστηρικτών του αλλά και του απλού κόσμου, οι οποίοι αναγνωρίζουν τη σημασία και ποιότητα του έργου που επιτελεί εδώ και πολλά χρόνια προς την κοινωνία, και εκδηλώνουν πάντοτε έμπρακτα την υποστήριξη και συμπαράστασή τους.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ καλείται ως ίδρυμα να δημιουργήσει «Συμμαχίες Ζωής», που βασίζονται σε κοινούς στόχους και αδιαπραγμάτευτες αξίες όπως είναι η ζωή! Με τη πολύτιμη βοήθεια των χορηγών του, το ίδρυμα στοχεύει να συνεχίσει την υλοποίηση των στόχων του, αλλά και την εκπλήρωση του χρέους του προς την κοινωνία….για ένα κόσμο γεμάτο παιδικά χαμόγελα!!